Jessica Cornwellová

*1986 California, USA

Další z rodiny legendy špionážního žánru Johna le Carré o sobě dává vědět…

Foto: ©Diana Patient 2014
Foto: © Diana Patient 2014

Jessica vyrůstala obklopena spisovateli – otec je scénárista, strýc Nick Harkaway píše žánrově neurčité podivnosti a dědeček John le Carré položil základy špionážních thrillerů – a už od mládí se zařekla, že s nimi nechce být srovnávána, že nikdy nebude psát. Dopadlo to však jinak…

Za svůj krátký život toho doposud stihla hodně – vystudovala Angličtinu na Stanfordu, kde získala prestižní grant, díky němuž se zúčastnila výzkumu v Andalusii, Dillí i Oxfordu. Další vzdělání dokončila v Barceloně, kde studovala drama. V Londýně pak pracovala jako kurýr v produkční společnosti, jako nezávislý výzkumník i programová ředitelka muzea a uměleckého centra v řeckém Santorini.

I když psát nechtěla, nakonec jí to nedalo – a může za to Shakespeare. Coby asistentka režie Katalánského divadelního souboru se podílela na chystaném zpracování antického dramatu Titus Andronicus, kde králově dceři vyříznou jazyk (mimo jiné.) Tento drastický motiv v Jessice rezonoval natolik, až ho musela zpracovat a dát na papír – v podobě současného thrilleru, plného tajemna, okultismu, alchymie a temné Barcelony. Hrdinkou plánované trilogie je Anna Verco, výzkumnice zaměřená na středověké rukopisy. Mysteriózní thriller zaujal čtenáře a recenzenti ho označují za kombinaci intrik z Šifry mistra Leonarda a mystiky knih Carlose Ruize Zafóna.

OFICIÁLNÍ STRÁNKY ::
www.jessicacornwell.com

VYŠLO ČESKY ::

Pošlete článek dál:

Autor příspěvku: Michaela Turková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

reCaptcha * Časový limit vypršel. Prosím obnovte CAPTCHA